Добре дошли в detelinka.dir.bg

 
Добре дошли в detelinka.dir.bg

 
Рейтинг: 3.00
(286)
ИНТЕРЕСНО
Рожден ден 💐
ВИЦОВЕ 😄
Куче 🐕
Коте 😺
🐘 Докъде стига любовта Ви към животните?
КАРТИЧКИ 🎄



ИНТЕРЕСНО / РЕЦЕПТИ

01 Ноември 08, 17:16 / Автор: АДМИНИСТРАТОР
ИСТОРИЯТА НА КАФЕТО


Кафето във Виена
не е нито по- ароматно, нито по-вкусно. Но там знаят как да му се наслаждават и кафето е издигнат ов култ.
Само по себе си кафето е нищо. Важен е ритуалът

Във Виена е развита своеобразна култура на кафенето, поддържана през вековете с любов. Иначе самите виенчани обичат да се шегуват с кафепиячите. Има един популярен виц:
Едно мокачино, едно лате макиато и едно кафяво, поръчал клиентът.
Келнерът стриктно си записал поръчката, отишъл до бара и викнал: “Три кафета, моля.”

Мокачино
Смес от сметана, инстантно кафе, какао, захар и ароматни подправки за бързо и лесно “Мокачино”

1 ч. ч. сметана на прах
1 ч. ч. инстантно кафе
3/4 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. подсладено какао
щипка смляно индийско орехче
щипка канела

Сметаната на прах, инстантното кафе, захарта и подсладеното какао се сипват в подходящ дълбок съд (може да се използва буркан с капачка).
Поръсват се с канела и смляно индийско орехче и се смесват добре. (Ако се използва буркан, той се затваря и хубаво се разтръсква, докато сместа се хомогенизира.)
В подходяща чаша се поставя 1 с. л. от сместа, залива се с гореща вода и се поднася.

Лате макиато
е картина, една от най-полуплярните напитка в Италия, която има общо с капучиното, което се предлага в софийските кафенета само по продуктите, иначе е пълномаслено прясно мляко, върху което се спипва внимателно експресото
“Едно лате макиато, моля” - Номерът е в перфектно разбитото прясно мляко, върху което се излива внимателно супена лъжица кафе експресо. Целта е то да остане като отделен слой в чашата, а отгоре се залива с останалата млечна пяна.
В резултат се получава “шапка от искрящ сняг”. Важно е трите слоя да радват окото колкото се може по-дълго. За да се постигне това, млякото трябва да е пълномаслено и да му се добави малко сметана. То трябва да е затоплено точно до 60 градуса. Разбивайте го обаче не с миксер а с обикновена тел.

Кафяво кафе
е кафето, което пиете по няколко пъти на ден, било то експресо, от машината или от италианката.

Aukro.bg 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0742