|
|
| 08 Февруари 09, 02:59
/ Автор: www.detelinka.dir.bg
|
ТОРТА С БИШКОТИ |
|
За блата: 8 яйца, 200 г смлени орехи, 200 г захар на пясък, 50 г какао, 30 г кафе, 1 чаена лъжичка канела, кората на 1 лимон, 3 праха ванилия, 1 пакетче бишкоти. За крема: 150 г пудра захар, 130 г краве масло, 50 г какао, 200 мл прясно мляко, 40 г брашно, 1 супена лъжица ром. За сиропа: 80 г захар на пясък, 100 мл вода. За глазурата: 60 г краве масло, 120 г захар на пясък, 10 г нишесте, 50 г какао, 100 мл прясно мляко. На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се смлените орехи, кафето, какаото, канелата, настърганата лимонова кора и ванилията. Всичко се разбърква и се изсипва в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна. На крема: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Млякото, какаото и брашното се смесват и се варят до сгъстяване. След като изстине, тази смес и ромът се прибавят към масления крем. На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути. Н а глазурата: Продуктите се разбъркват, и се сваряват. Нареждане на тортата: Изпечената основа се разрязва на две половини. Единият пласт от основата се намазва с половината от крема. Върху бишкотите се намазва останалата част от крема и върху него се поставя вторият пласт от основата. Намазва сее глазурата, докато е още топла. |
|