|
|
| 08 Февруари 09, 03:01
/ Автор: www.detelinka.dir.bg
|
ТОРТА С КАКАО |
|
За блата: 100 г краве масло, 200 г пудра захар, 1 яйце, 40 г какао, 1 бакпулвер, 200 г брашно, 250 мл прясно мляко. За крема: 200 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 супена лъжица какао, 1 супена лъжица брашно, 75 г захар на пясък. На блата: Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се яйцето, какото, млякото и брашното с бакпулвера. Всичко се разбърква и изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна. На крема: Млякото, захарта, яйцата, какаото и брашното се смесват и се затоплят до сгъстяване. Тортата се разрязва на две части, които се намазват с крем, отгоре също. |
|